Participari anuntate

 • warning: Declaration of views_content_plugin_display_panel_pane::options_submit($form, &$form_state) should be compatible with views_plugin_display::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/modules/ctools/views_content/plugins/views/views_content_plugin_display_panel_pane.inc on line 0.
 • warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options_submit($form, &$form_state) should be compatible with views_plugin_display_page::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 0.
 • warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options(&$display) should be compatible with views_object::options() in /var/www/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 0.
 • warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options(&$display) should be compatible with views_object::options() in /var/www/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 0.
 • warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit($form, &$form_state) should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 0.
 • warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options(&$display) should be compatible with views_object::options() in /var/www/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 0.
 • warning: Declaration of calendar_plugin_display_ical::options_submit($form, &$form_state) should be compatible with views_plugin_display_page::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/modules/calendar/calendar_ical/calendar_plugin_display_ical.inc on line 0.
 • warning: Declaration of views_handler_field_user::init(&$view, &$data) should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/modules/views/modules/user/views_handler_field_user.inc on line 0.
 • warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate(&$form, &$form_state) should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit(&$form, &$form_state) should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • warning: Declaration of views_handler_filter_user_name::value_submit() should be compatible with views_handler_filter_in_operator::value_submit($form, &$form_state) in /var/www/modules/views/modules/user/views_handler_filter_user_name.inc on line 0.
 • warning: Declaration of views_handler_filter_user_name::value_validate(&$form, &$form_state) should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/modules/views/modules/user/views_handler_filter_user_name.inc on line 0.
 • warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate($form, &$form_state) should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
 • warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit($form, &$form_state) should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
 1. Lupascu-Stamate Oana
  Institutul de Statistica Matematica si Matematica Aplicata "Gheorghe Mihoc-Caius Iacob" si Institutul de Matematica "Simion Stoilow" ale Academiei Romane
  Sector 1
  Bucuresti
  Dr.
  Cercetare Matematica
  Simulari ale curgerii unui fluid vâscoplastic

  Avalanşele naturale si alunecările de teren sunt adesea asociate unor topologii complicate de relief, din acest motiv predicţia lor este foarte dificilă. Comportamentul acestor materiale este cel mai bine reprezentat de fluide vâscoplastice.

  Prezentăm o metodă numerică de simulare a curgerii unui fluid vâscoplastic care folosește o discretizare implicită în timp și o discretizare în spatiu de tip element finit-Galerkin discontinuu. Vom compara cantitativ datele obţinute numeric (evoluţia profilului grosimii fluidului și viteza sa frontală) cu cele experimentale.

  Rezultatele au fost obţinute în colaborare cu L. Beznea (IMAR & Univ. din Bucuresti) și I. R. Ionescu (Univ. Paris 13).

 2. AGAPI MARIA
  Scoala Gimnaziala George Calinescu
  Bacau
  Onesti
  PROFESOR
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  SI MATEMATICENII ....ZAMBESC

  O trecere in revista a unor " vorbe de duh ",lasate de mari matematiceni,romani si straini,noua si generatiilor viitoare

 3. Alexandrescu Cristian
  Colegiul National Ion Creanga
  4
  Bucuresti
  Profesor
  -
  Fara lucrare

  -

 4. Balilescu Loredana
  Universitatea din Pitesti
  Argeș
  Pitesti
  Conf.univ.dr.habil.
  Cercetare Matematica
  Contribuții în teoria interacțiunii fluid-structură

  Problemele de interacțiune fluid-structură apar în proiectarea multor sisteme de inginerie (aeronave, nave spațiale, submarine, roboți marini, motoare, poduri, etc.), precum și în medicină și biologie (hemodinamică - fluxul sângelui în artere și vene, coagularea sângelui, analiza anevrismelor în arterele mari și a valvelor cardiace artificiale, modelarea vorbirii, etc.).

  Studiul matematic al acestor probleme de interacțiune fluid-structură este complex din cauza faptului că avem un sistem format din ecuațiile lui Navier-Stokes care modelează fluidul și cele ale structurii, precum și faptului că ecuațiile fluidului sunt scrise într-un domeniu variabil în timp, care depinde de deplasarea structurii.

  În această expunere, voi prezenta contribuțiile mele din ultimii ani în teoria interacțiunii fluid-structură, cu privire la analiza numerică a unor probleme relevante, precum și rezultate teoretice despre existența și unicitatea soluțiilor slabe.

 5. Berinde Vasile
  Univ. Tehnica Cluj-Napoca, C. Univ. Nord Baia Mare
  MM
  Baia Mare
  Profesor
  Cercetare Matematica
  Operatori demicontractivi. O contributie romaneasca remarcabila

  Sunt prezentate cateva aspecte legate de rezolvarea unor ecuatii functionale / probleme de punct fix in clasa operatorilor demicontractivi, evidentiindu-se contributia remarcabila in acest domeniu a matematicianului roman Stefan Maruster (1937-2017).

 6. Beznea Lucian
  Institutul de Matematica "Simion Stoilow" al Academiei Romane si Universitatea din Bucuresti
  Sector 1
  Bucuresti
  Profesor
  Cercetare Matematica
  -

  -

 7. Boeangiu Ana-Maria
  Institutul de Matematica "Simion Stoilow" al Academiei Romane si Universitatea din Bucuresti
  Sector 1
  Bucuresti
  Doctorand
  Cercetare Matematica
  h-transformarea Doob si procese de ramificare nelocala

  Prezentam h-transformarea proceselor Markov, unde h este o functie excesiva, cu o aplicatie la procesele de ramificare discreta cu valori masuri. Expunerea se bazeaza pe rezultate obtinute in colaborare cu L. Beznea (IMAR & Univ. din Bucuresti) si O. Lupascu-Stamate (ISMMA & IMAR).

 8. Boskoff Wladimir-Georges
  Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea Ovidius din Constanța
  Constanta
  Constanta
  Prof. univ. dr.
  Cercetare Matematica
  Geometrie Neeuclidiana, interpretari fizice si aplicatii in fizica

  Cum apare geometria Euclidiana? Dar cea Neeuclidiana? Care sunt diferentele fundamentale? Cum arata modelele si care este legatura dintre ele. Atunci cand vorbim despre modelul discului Poincare, exista o posibilitate de a-l genera din considerente fizice? Cum face geometria diferentiala legatura dintre modele. Contrazic modelele diferentiale pe cele create din punct de vedere axiomatic si algebric ?
  Acestea sunt intrebarile la care doresc sa raspund in cadrul expunerii pe care o voi prezenta.

 9. Buhai Ilenuța
  Liceul Tehnologic ”Vasile Sav”
  Neamt
  Roman
  Profesor
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  De la legenda Didonei la inegalitatea izoperimetrică!

  Lucrarea face referire la câteva aplicații de geometrie legate de inegalitatea izoperimetrică și la originea de legendă a acesteia.Proprietățile respective sunt accesibile elevilor pasionați de geometrie și pot face subiectul unor lecții în cadrul centrelor de excelență.

 10. Burghelea Dan
  Ohio State University
  Ohio
  Columbus
  Prof. univ. dr.
  Cercetare Matematica
  De la "Data Analysis" la "Topologie"

  "Data Analysis" este un domeniu de stiință ce se ocupă de analiza calitativă a unor "colecți mari de date" obținute in stiințele experimentale, medicină, ori stiințe sociale; atât de mari incât devine din ce in ce mai greu de a trage concluzii calitative despre aceste date in ciuda enormei cresteri a puterii de calcul. In ultimii 20 de ani Topologia, bazata pe geometrizare de date, a devenit o metoda nu numai promițătoare ci efectiv producătoare de concluzii calitative.
  Actuala prezentare este o excursie in aceasta directie nouă de cercetare.
  Voi explica :
  Ce inseamna matematic un set mare de date,
  Cum le gometrizăm (o propunere),
  Ce fel de informație calitativă putem obține.

 11. CAMPĂU MARIA
  Școala de Artă "Sergiu Celibidache"Roman
  NEAMȚ
  ROMAN
  DIRECTOR
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Teste inițiale și simulări

  Câteva considerații asupra testelor inițiale și a simulărilor la nivelul clasei a VIII a

 12. Chirea Elena
  Constanța
  Medgidia
  Profesor
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Numărul ”e ” și constanța lui Euler

  Lucrarea conține aplicații ale numărului ”e” și a constantei lui Euler din Gazeta Matematică și propuse pentru examenele de bacalaureat.

 13. Cimpoca Ștefania - Crina
  Universitatea din Pitești
  Arges
  Pitești
  Masterand
  -
  -

  -

 14. CONSTANTIN Doru
  Universitatea din Pitești
  Argeș
  Pitești
  Lector univ.dr.
  -
  Fara lucrare

  -

 15. COSTĂCHESCU MĂRIOARA
  LICEUL CU PROGRAM SPORTIV
  NEAMȚ
  ROMAN
  PROFESOR
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  De la legenda Didonei la...inegalitatea izoperimetrică!

  Matematica este fascinantă în general , însă, în particular și pentru faptul că ramurile sale cunoscute în sens larg:geometria, algebra, analiza matematică , se îmbină în mod armonios și generează împreună soluții dintre cele mai interesante...Întâlnim identități și inegalități cărora li s-au găsit soluții geometrice, algebrice sau cu ajutorul analizei matematice , proprietăți și formule celebre descoperite și demonstrate de matematicieni din cele mai vechi timpuri și care dețin o aură de legendă! Este și cazul ”Inegalității izoperimetrice” : aceasta are multiple consecințe care pot fi înțelese de elevii de gimnaziu și liceu și ne permite o incursiune interesantă în antichitate.

 16. Costea Adriana Maria
  Universitatea din Pitești
  Argeș
  Pitești
  Masterand
  -
  -

  -

 17. COTFAS IONELA LILIANA
  Scoala SMÂRDAN
  GALATI
  SMÂRDAN
  PROFESOR-Învățământ Primar
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Matematica in versuri la ciclul primar

  După cum se știe societatea în care trăim a catalogat " matematica ",ca fiind "grea ".Așa că datoria noastră este să demontăm acest mit și să folosim cât mai variate metode și mai ales din cele moderne.Experiența mea de la clasă a demonstrat că folosiea problemelor în versuri ajută elevii să găsească mai repede rezolvarea.

 18. DEACONU Laurențiu-Cristian
  Universitatea din Pitești
  Argeş
  Pitești
  Lector univ.dr.
  Cercetare Matematica
  Studiu comparativ al metodelor de calcul

  Lucrarea prezintă un studiu realizat pentru calculul determinanților. Sunt prezentate succint șase metode de calcul. Pentru fiecare metoda a fost realizată o aplicație cu ajutorul căreia au fost determinați și comparați timpii de execuție pentru determinanți de diferite ordine. În final este prezentată ierarhia metodelor în funcție de ordinul determinantului. Lucrarea este realizată împreună cu Livia-Georgiana PUZDREA.

 19. Diaconu Maria-Crina
  Universitatea din Pitesti
  Arges
  Pitesti
  Asistent universitar doctor
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Fara lucrare

  Fara lucrare

 20. DINUTA Neculae
  Universitatea din Pitesti
  Arges
  Pitesti
  Lect. univ.dr.
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Discontinuități în modul de realizare a competențelor generale și specifice ale curriculumului de matematică
 21. Doru Stefanescu
  Universitatea din Bucuresti
  5
  Bucuresti
  Prof. univ. dr.
  Cercetare Matematica
  Aspecte computaionale ale marginilor lui Lagrange

  Lagrange a propus doua margini pentru readacinile pozitive ale
  polinoamelor intr-o nedeterminata cu coeficientii reali. Prima
  margine, sa o numim L_1, este un numar supraunitar. A doua,
  fie aceasta L_2 = R+r, este mai apropiata de valoarea reala maxima
  a unei radacini pozitive. Lagrange nu a dat o demonstratie a
  marginea L_2 dar ea a fost validata ulterior de alti autori. Vom
  evalua eficienta acestor doua margini si ale unora dintre extinderile
  acestora.

 22. Dragan & Bencze & Stanciu Marius & Mihaly & Neculai
  Bucuresti / Brasov / Buzau
  Bucuresti / Brasov / Buzau
  Profesori
  Problemistica
  Asupra unor inegalitati geometrice

  Se prezinta unele inegalitati geometrice in triunghi si patrulater bicentric.

 23. Enache Florin-Constantin
  Scoala Doctorala UMF Carol Davila
  Bucuresti
  Bucuresti
  Profesor
  Cercetare Matematica
  Modele statistice in studii clinice.

  1. Aplicarea metodelor non-parametrice ca metode alternative la metodele oficiale, parametrice, in cazurile, altfel destul de frecvente, de violare evidenta a conditiilor de aplicare a metodelor parametrice.
  2. Evaluarea metodelor parametrice si ne-parametrice in conditiile unor restrictii etice in testarea bioechivalentei si anume:
  -evitarea impunerii unor conditii medicamentelor generice ( medicamente copii) pe care nu le satisfac nici medicamentele de referinta ( medicamente originale) ca urmare a unei variabilitati biologice foarte mari,
  - limitarea numarului de subiecti umani participanti la studiile clinice .
  3. Elaborarea unor strategii de proiectare a studiilor clinice si a analizei farmacocinetice in vederea optimizarii datelor datelor statistice utilizate in testarea bioechivalentei.
  4. Justificarea matematica a inlocuirii testelor parametrice cu cele neparametrice
  5. Generalizarea rezultelor obtinute in analiza datelor din studiul privind bioechivalenta unor forme farmaceutice cu meloxicam, la toate medicamentele cu substante cu metaboliti activi .

 24. FLOREA Ionel
  Colegiul Național ”Alexandru Odobescu” Pitești
  Argeș
  Pitești
  Profesor
  -
  Fara lucrare

  -

 25. Georgescu Raluca
  Universitatea din Pitesti
  Arges
  Pitesti
  Lector uni. dr.
  -
  -

  ---

 26. Giurgescu Patricia
  Liceul Silvic Brasov/Scoala Gimnaziala Apata Brasov
  Brasov
  Brasov
  profesor matematica preuniv
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  David Hilbert' 23

  O listã in limba românã a celor 23 de probleme matematice formulate de David Hilbert la inceputul secolului 20, utilizând articolele aniversare [1] D. Hilbert. Mathematical Problems. Bull. Amer.Math.Soc. v 37 (4) (2000) pp.407-436 si [2] G. Hoare. One hundered years on: Hilbert’s Problems. The Mathematical Gazette v 84 (499) (2000)

 27. Goga Roxana*, Agenna Nicoleta IONESCU**
  *Colegiul National "Sfantul Sava", **Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București
  Bucuresti
  Sector 2
  profesor
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Sectiuni in spatiu
 28. Gologan Radu
  SSMR
  Bucuresti
  Bucuresti - Sector 2
  profesor
  Problemistica
  Inegalitatea Bernoulli tratata elementar

  O demonstratie elementara a inegalitatilor de tip Bernoulli

 29. Haiducu Marian
  Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești
  Argeș
  Pitești
  Profesor
  Problemistica
  Generalizări ale unor probleme din Gazeta Matematică, aplicații la teorema împărțirii cu rest

  Lucrarea conține extinderi și generalizări ale unor probleme din Gazeta Matematică, la tema Teorema împărțirii cu rest.
  Este o pledoarie pentru utilizarea publicației Gazeta Matematică ca material didactic și auxiliar pentru elevi

 30. Ionescu Marin
  Colegiul National "Zinca Golescu"
  Arges
  Pitesti
  Profesor
  Problemistica
  Asupra unei probleme cu parte fractionara,date la olimpiada de matematica

  Se da o solutie,diferita de cea din baremul de corectare,problemei 3 date la OLIMPIADEI NATIONALE DE MATEMATICA,2004,faza judeteana si se extinde rezultatul cuprins in problema amintita.

 31. Jaica Mihaela Ramona
  Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga
  Arges
  Pitesti
  Profesor
  -
  _

  _

 32. Leonard Giugiuc*, Bogdan Suceava**
  *Colegiul National Traian, **California State University, Fullerton
  *Mehedinti, **California
  *Drobeta-Turnu Severin, **Fullerton
  Profesor
  Problemistica
  Asupra unei leme geometrice

  Extinderea unui rezultat utilizat in Geometrie.

 33. LUPUȘORU CONSTANTIN
  LICEUL CU PROGRAM SPORTIV
  NEAMȚ
  ROMAN
  DIRECTOR
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Interdisciplinaritate: matematica și educația fizică

  Așa cum se știe nimic nu este fără matematică. Pentru a distuge mitul că educația fizică și matematică sunt obiecte de studiu fără nici o legătură,aducem câteva argumente, care elevilor liceului nostru le sunt de mare folos,așa cum au dovedit-o generații întregi de elevi,care si-au ales să fie buni nu numai în sportul de performanță,dar și în multe alte meserii (ingineri,biochimiști,doctori,marinari,procurori,profesori,etc )

 34. MACARIE Marius
  Universitatea din Pitești
  Argeș
  Pitești
  Lector univ.dr.
  -
  Fara lucrare

  -

 35. Mărghidanu Dorin
  OLT
  CORABIA
  profesor dr.
  Problemistica
  Două inegalităţi echivalente cu inegalitatea mediilor si cu inegalitatile lui Radó si Popoviciu

  In acestă comunicare sunt prezente două inegalităţi , fiecare echivalentă cu inegalitatea mediilor. De asemenea este demonstrată echivalenţa acestor două inegalităţi cu inegalităţile lui Radó , respectiv Popoviciu .

 36. Minuță Virgilius-Aurelian
  Universitatea Babeș-Bolyai
  Cluj
  Cluj-Napoca
  Student doctorand
  Cercetare Matematica
  Character triples and group graded equivalences

  Let N be a normal subgroup of a finite group G, G' a subgroup of G, and N' a normal subgroup of G'. We assume that N'=G'⋂N and G=G'N, hence Ḡ:=G/N≃G'/N'. Let O be a complete discrete valuation ring. Let b∈Z(ON) and b'∈Z(ON') be Ḡ-invariant block idempotents. We denote A:=bOG and A':=b'OG'. Then A and A' are strongly Ḡ-graded algebras, with 1-components B and B' respectively. Additionally, assume that C_G(N)⊆G', and denote C:=OC_G(N), which is regarded as a Ḡ-graded Ḡ-acted algebra.
  In Definition 2.7. of [1], Britta Späth considers a relation ≥_c between the character triples (G,N,θ) and (G',N',θ'), where θ is Ḡ-invariant irreducible character belonging to the block b and θ' is a Ḡ-invariant irreducible character belonging to the block b'.
  We introduce Ḡ-graded (A,A')-bimodules over C and we study Morita equivalences between A and A' induced by such bimodules.
  We introduce group graded Morita equivalences over C and we prove two Morita-type theorems.
  We prove that if θ corresponds to θ' under a Ḡ-graded Morita equivalence over C, then (G,N,θ)≥_c(G',N',θ').
  We also show that an analogue of the so-called “butterfly theorem” (Theorem 2.16 of [1]) holds for Ḡ-graded Morita equivalences over C.
  References:
  [1] Späth, B., Reduction theorems for some global-local conjectures, Local Representation Theory and Simple Groups, European Mathematical Society (2018), 23-61.

 37. Miroiu Maria
  Universitatea din Pitesti
  Arges
  Pitesti
  Lect. univ. dr.
  -
  -

  -

 38. Mirsanu Alexandru Gabriel
  Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil"
  Iasi
  Iasi
  profesor
  Problemistica
  Asupra punctelor de inflexiune

  Prezentam cateva comentarii metodice privind definirea
  punctelor de inflexiune. Insistam asupra posibilelor
  confuzii intre punctele de inflexiune si cele unghiulare.
  Vomd iscuta probleme din manuale si de la concursuri.

 39. MOLEA Gheorghe
  Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” Curtea de Argeș
  Argeș
  Curtea de Argeș
  Profesor
  -
  Fara lucrare

  -

 40. Moroianu Sergiu
  IMAR
  1
  Bucuresti
  Cercetator
  Cercetare Matematica
  Tetraedre ideale in geometria hiperbolica

  Geometria euclidiana, proiectiva si hiperbolica sunt cele trei tipuri de geometrii posibile. Punctele ideale, sau puncte la infinit, sunt directiile posibile ale dreptelor, adica clase de echivalenta de drepte paralele (in euclidian), respectiv asimptotice (in hiperbolic). Aceste puncte nu exista in geometria proiectiva. In geometria euclidiana, doua puncte ideale nu determina o dreapta decat daca sunt antipodale pe sfera de la infinit. In schimb, in geometria hiperbolica, orice pereche de puncte ideale determina o unica dreapta hiperbolica.
  Triunghiurile hiperbolice ideale sunt toate congruente, au unghiurile de masura zero, lungimile laturilor infinite si aria egala cu \pi~3,14. Ele sunt si echilaterale, in sensul ca orice permutare a varfurilor determina o congruenta.
  Expunerea se va concentra pe cateva proprietati remarcabile ale tetraedrelor ideale in spatiul hiperbolic 3-dimensional.
  Scopul expunerii este de a promova geometria hiperbolica in comunitatea matematica interesata de geometria sintetica.

 41. Negrescu Alexandru
  Universitatea Politehnica din București
  București
  București
  Asist. univ. dr.
  Cercetare Matematica
  Asupra stabilității unui sistem de ecuații cu diferențe

  Vom studia stabilitatea punctului de echilibru (0,0) al unui sistem de ecuații cu diferențe. Acesta din urmă descrie dinamica unei populații de tip pradă-prădător.

 42. NEGRII COSTIN
  ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.49
  2
  București
  PROFESOR
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  ECUAȚIA DIOFANTICĂ X^2 - Y! = A

  Se studiază ecuația în numere naturale x^2 - y! = a,cu a natural nenul dat.Se arată că în cazurile a=2001 și a=2019 ecuația are soluție unică,iar în cazul a=1 ecuația are cel puțin trei soluții,o conjectură a lui Brocard (1876) afirmând că acestea sunt singurele.Q

 43. NISTOR Gheorghe
  Universitatea din Pitești
  Argeș
  Pitești
  Lector univ.dr.
  -
  Fara lucrare

  -

 44. NIȚICĂ CĂTĂLIN
  Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”
  2
  București
  profesor
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Câteva probleme și indicatorul lui Euler.

  Lucrarea preintă câteva aplicații ale indicatorului lui Euler

 45. NUICĂ Antonio Mihail
  Universitatea din Pitești
  Argeș
  Pitești
  Lector univ.dr.
  -
  Fara lucrare

  -

 46. ONCESCU MANUELA
  COLEGIUL NAȚIONAL ,, DINICU GOLESCU”
  ARGEȘ
  CÂMPULUNG
  PROFESOR
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  NUMERE PRIME ÎN PROGRESIE ARITMETICĂ

  NUMERE PRIME IN PROGRESIE ARITMETICĂ

  Prof. Oncescu Manuela
  Colegiul Național ,,Dinicu Golescu”
  CÂMPULUNG MUSCEL ,jud. ARGEŞ

  De mult timp se ştie că există o infinitate de numere prime ce pot fi scrise ca secvente de şiruri în progresie aritmetică de forma :
  a, a+d, a+2d, …. cu (a,d)=1 şi d>1.
  Printre altele, voi prezenta 3 pătrate magice cu numere prime.

 47. PANTEA GHEORGHIȚA
  ȘC. GIM.,, IOSIF CATRINESCU” DRAGOSLAVELE
  ARGEȘ
  DRAGOSLAVELE
  PROFESOR
  Problemistica
  Fara lucrare
 48. Petrică Dragoş
  Palatul Copiilor Piteşti
  Argeş
  Piteşti
  profesor
  Problemistica
  fără titlu

  Fără lucrare

 49. Popescu Cristina Maria
  Scoala Gimnazială Nr.1 Costesti
  Arges
  bunesti (malureni)
  Profesor matematica
  -
  Nu particip cu lucrare

  Nu exista

 50. POPESCU IONELA
  LICEUL CU PROGRAM SPORTIV
  ARGEȘ
  CÂMPULUNG
  PROFESOR
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  POLIEDRE REGULATE

  POLIEDRE REGULATE

  Prof. Oncescu Manuela Prof. Popescu Ionela
  Colegiul Național ,,Dinicu Golescu” Liceul cu Program Sportiv, Câmpulung, Argeș

  Scopul acestei lucrări este de a explica faptul că există doar cinci poliedre regulate și necesitatea ca elevii de gimnaziu să cunoască acest lucru prin noile manuale de clasa a VIII-a.
  Se calculează cu ajutorul relației lui Euler și se deduce faptul că există numai cinci
  poliedre regulate.
  Se determină unghiului diedru a două fețe care au o muchie comună pentru fiecare poliedru regulat( tetraedrul regulat, cubul, octaedrul regulat, icosaedrul regulat și dodecaedrul regulat) și se scriu formulele referitoare la aria și volumul acestor corpuri în funcție de numărul de aur.

 51. POPESCU MARIA
  C N ȘCOALA CENTRALĂ
  SECTOR 2
  BUCURȘTI
  prof matematică
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Manualul și lecția de matematică

  Lucrarea prezintă rolul manualului în personalizarea lecției de matematică. Lucrul sistematic și planificarea conform conținuturilor din auxiliare de matematică au diluat importanța activităților de învățare, a celor de gândire critică; deseori acestea, esențiale în formarea noțiunilor, nici nu mai apar.

 52. Puzdrea Livia-Georgiana
  Universitatea din Pitești
  Argeş
  Pitesti
  Masterand
  Cercetare Matematica
  Studiu comparativ al metodelor de calcul

  Lucrarea prezintă un studiu realizat pentru calculul determinanților. Sunt prezentate succint șase metode de calcul. Pentru fiecare metoda a fost realizată o aplicație cu ajutorul căreia au fost determinați și comparați timpii de execuție pentru determinanți de diferite ordine. În final este prezentată ierarhia metodelor în funcție de ordinul determinantului. Lucrarea este realizată împreună cu dr. Laurențiu-Cristian Deaconu.

 53. Radu Remus
  University of Toronto
  Canada
  Toronto
  Cercetator
  Cercetare Matematica
  O teorema de transport pentru sisteme dinamice olomorfe

  In anii '90, R. Perez-Marco si J.-C. Yoccoz au dezvoltat teoria compactilor Siegel pentru a studia proprietatile de linearizare si dinamica germenilor de functii univalente definite pe C cu un punct fix neutru la origine. In aceasta prezentare vom defini compacti Siegel pentru germeni de difeomorfisme olomorfe ale lui C^n pentru care derivata la origine are o singura valoare proprie neutra. Vom arata cum sa schimbam structura aproape complexa pe varietatatile centrale si cum sa folosim teoria quasi-conforma pentru a transporta rezultatele dintr-o dimensiune complexa la mai multe dimensiuni. Rezultate obtinute in colaborare cu T. Firsova, M. Lyubich si R. Tanase.

 54. STEFAN FLORENTINA-ALINA
  UNIVERSITATEA DIN PITESTI
  ARGES
  Pitesti
  LECTOR
  -
  DORESC SA PARTICIP FARA LUCRARE

  DORESC SA PARTICIP FARA LUCRARE

 55. Stroe Adrian
  Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul”
  Olt
  Caracal
  Profesor
  Problemistica
  Asupra unei probleme de construcție

  Se prezintă un studiu asupra existenței și determinării punctelor din planul unui triunghi, pentru care lungimile cevienelor concurente asociate formează un triunghi.

 56. Talasman Adrian
  Colegiul National Cuza Voda
  Vaslui
  Husi
  Profesor. Presedinte SSMR , filiala Vaslui
  -
  Fara lucrare

  Nu este cazul

 57. Tanasie Cristina Aurora
  Liceul Teoretic Ion Barbu Pitesti
  Argeș
  Pitești
  Profesor
  -
  Fara lucrare

  Fara lucrare

 58. Tanasie Elena
  Colegiul Național " I.C. Bratianu"
  Arges
  Pitesti
  Profesor
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Aplicatii ale functiilor derivabile

  Lucrarea conține diverse probleme in care are apare noțiunea de derivabilitate.

 59. Tanasie Gigi Florin
  Colegiul Național Zinca Golescu
  Argeș
  Pitești
  Profesor
  -
  Fara titlu

  Fara lucrare

 60. ȚENA MARCEL
  GAZETA MATEMATICĂ
  1Selecteaza
  București
  REDACTOR-ȘEF
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  O APROPIERE DE CONJECTURA LUI ANDRICA

  Conjectura lui Andrica afirmă că diferența radicalilor a două numere prime consecutive este <1.În această lucrare arătăm că diferența puterilor de exponent k, cu 0 < k < 19/40, este <1 de la un anumit rang. Cum 1/3 < 19/40 <1/2, rezultatul este mai slab decât conjectura lui Andrica, dar arată totuși valabilitatea acesteia pentru radicalii de ordin cel puțin egal cu 3.

 61. Ulmeanu Sorin
  Colegiul Național ,,Ion C.Bratianu"
  Judetul Arges
  Pitesti
  Profesor
  Problemistica
  Nu

  Nu

 62. Vrabie Catalin-Ioan
  IMAR
  1
  Bucuresti
  Doctorand
  Cercetare Matematica
  Constructii de procese de ramificare

  Prezentam un rezultat de existenta pentru procese de ramificare discrete cu valori masuri, obtinute printr-o transformare de tip Feynman-Kac a procesului Markov de baza. Expunerea se bazeaza pe o lucrare in pregatire, in colaborare cu Lucian Beznea si Oana Lupascu-Stamate

 63. Vrabie Roxana
  Plantini Efeuplant Bucuresti
  Bucuresti
  Bucuresti
  Administrator
  Cercetare Matematica
  Modele statistice in studii clinice.

  1. Aplicarea metodelor non-parametrice ca metode alternative la metodele oficiale, parametrice, in cazurile, altfel destul de frecvente, de violare evidenta a conditiilor de aplicare a metodelor parametrice.
  2. Evaluarea metodelor parametrice si ne-parametrice in conditiile unor restrictii etice in testarea bioechivalentei si anume:
  -evitarea impunerii unor conditii medicamentelor generice ( medicamente copii) pe care nu le satisfac nici medicamentele de referinta ( medicamente originale) ca urmare a unei variabilitati biologice foarte mari,
  - limitarea numarului de subiecti umani participanti la studiile clinice .
  3. Elaborarea unor strategii de proiectare a studiilor clinice si a analizei farmacocinetice in vederea optimizarii datelor datelor statistice utilizate in testarea bioechivalentei.
  4. Justificarea matematica a inlocuirii testelor parametrice cu cele neparametrice
  5. Generalizarea rezultelor obtinute in analiza datelor din studiul privind bioechivalenta unor forme farmaceutice cu meloxicam, la toate medicamentele cu substante cu metaboliti activi .

 64. Zamfir Rică
  Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Bucuresti
  Sector 1
  Bucuresti
  Profesor
  Cercetare Matematica
  The oposite form of Enestrom-Kakeya`s Theorem

  In acest scurt articol investigam localizarea radacinilor unui polinom atunci cand coeficientii sai verifica o inegalitate opusa celei din enuntul teoremei lui Enestrom si Kakeya. Se va obtine un rezultat, care in acest caz particular, imbunatateste marginea clasica a lui Cauchy

 65. Zamfir Rică&Mihaela
  Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Liceul Tudor Vladimirescu, Bucuresti
  Sector 6
  Bucuresti
  Profesor
  Didactica Matematica si Istoria Matematicii
  Un rezultat mai putin cunoscut-criteriul de ireductibilitate al lui Eugen Netto

  Vom prezenta enuntul, demonstratia si cateva aplicatii ale unui criteriu de ireductibilitate vechi, dar mai putin cunoscut, demonstrat la sfarsitul secolului 19 de catre Eugen Netto

SEO Romania